Lefse
Ett gäng norska lefser
Ingredienser:
- 2.5 dl filmjölk
- 8dl vetemjöl (varav 1 dl är till utbakning)
- 50g smör
- 0.5dl socker
- 0.5dl ljus sirap
- 1tsk salt
- 1tsk bakpulver
- Kanel, socker, smör till fyllningen
Gör så här:
- Blanda alla ingredienser i en bunke (smöret ska vara rumstempererat)
- Knåda till en deg
- Dela degen i 8 st delar
- Kavla ut varje del på ett mjölat bakbord till en tunn rund kaka (kavla kakorna på slutet med en kruskavel om du har en sådan)
- Stek kakorna i en torr stekpanna i nån minut på vardera sida (det ska bli ljusbruna prickar på tunnbrödet).
- Låt tunnbröden svalna
Medan tunnbröden svalnar, passa på att göra fyllningen:
- Blanda smör, socker och kanel till en massa i en bunke
- Bred fyllningen på tunnbröden ut till kanterna
- Vik brödet dubbelt och skär i bitar
Pingback: Lefse | Borta bra men hemma bäst