Lefse

Lefse

Ett gäng norska lefser

Ingredienser:

  • 2.5 dl filmjölk
  • 8dl vetemjöl (varav 1 dl är till utbakning)
  • 50g smör
  • 0.5dl socker
  • 0.5dl ljus sirap
  • 1tsk salt
  • 1tsk bakpulver
  • Kanel, socker, smör till fyllningen

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienser i en bunke (smöret ska vara rumstempererat)
  2. Knåda till en deg
  3. Dela degen i 8 st delar
  4. Kavla ut varje del på ett mjölat bakbord till en tunn rund kaka (kavla kakorna på slutet med en kruskavel om du har en sådan)
  5. Stek kakorna i en torr stekpanna i nån minut på vardera sida  (det ska bli ljusbruna prickar på tunnbrödet).
  6. Låt tunnbröden svalna

Medan tunnbröden svalnar, passa på att göra fyllningen:

  1. Blanda smör, socker och kanel till en massa i en bunke
  2. Bred fyllningen på tunnbröden ut till kanterna
  3. Vik brödet dubbelt och skär i bitar

1 tanke på “Lefse

  1. Pingback: Lefse | Borta bra men hemma bäst

Lämna en kommentar