Påsk cupcakes

Påsk cupcakes

Modifierat recept från Leila Lindholm.

Till 12st muffins:

  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
  3. Rör ner smält smör och mjölk
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
  5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Fördela smeten i formarna (lite mer än till hälften).
  6. Grädda i cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den).

Frosting: (Dubbel sats här med)

  • 60 g mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g Philadelphiaost
  • Några droppar valfri karamellfärg
  1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker krämigt.
  2. Vispa i Philadelphiaosten.
  3. Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
  4. Bred eller spritsa frostingen på cupcakesen och dekorera med exempelvis kokos, godis och strössel.

Tips: Färga kokosen med karamellfärg för att få gul färg till exempelvis kycklingen (se översta bilden ) eller grön som kan föreställa gräs. 

Att baka och dekorera cupcakes kan vara en kul sysselsättning med barnen i påsk. Nästintill alla är dekorerade av mina småsyskon.

Lämna en kommentar