Påsk cupcakes
Modifierat recept från Leila Lindholm.
Till 12st muffins:
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- Sätt ugnen på 200 grader
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
- Rör ner smält smör och mjölk
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
- Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Fördela smeten i formarna (lite mer än till hälften).
- Grädda i cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den).
Frosting: (Dubbel sats här med)
- 60 g mjukt smör
- 5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g Philadelphiaost
- Några droppar valfri karamellfärg
- Vispa smör, florsocker, vaniljsocker krämigt.
- Vispa i Philadelphiaosten.
- Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
- Bred eller spritsa frostingen på cupcakesen och dekorera med exempelvis kokos, godis och strössel.
Tips: Färga kokosen med karamellfärg för att få gul färg till exempelvis kycklingen (se översta bilden ) eller grön som kan föreställa gräs.