Cheesecake passion

Cheesecake med passionsfrukt och apelsintäcke

Ingredienser:

Botten

  • 125g smör
  • 20 st digestivekex

Fyllning

  • 2ägg
  • 400g philadelphiaost
  • 2dl creme fraiche
  • 4 gelatinblad
  • 1.5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 citron (rivet skal och saft)

Glasyr

  • 4st passionsfrukter
  • 0.5-1 st apelsin
  • 1 msk socker
  • 1st gelatinblad
  • 4 msk vatten

Gör så här:

  1. Smält smöret
  2. Kör digesitvekexen i en matbredare tills de blir finmalda och häll sedan i det smälta smöret
  3. Pressa ner smulorna i en form med avtagbar botten. Låt stå kallt i 30 minuter
  4. Gör fyllningen; Lägg gelatinbladen i kallt vatten
  5. Separera äggen i äggulor och vitor i två skålar
  6. Blanda äggulor, philadelphiost, cremefraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet
  7. Värm citronsaften i en kastrull och ta sedan av från värmen
  8. Krama ur gelatinbladen och lägg i citronsaften för att smälta. Låt svalna något innan citronsaften hälls i smeten
  9. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ned i smeten
  10. Häll blandningen över kexbotten och ställ in i kylen i minst 1 timme.
  11. Efter en timme gör glasyren; Lägg gelatinbladet i kallt vatten
  12. Häll apelsinsaft från en halv till en hel apelsin, vatten, socker och urgröpta passionsfrukter i en kastrull och rör på svag värme till sockret smält.
  13. Ta bort kastrullen från plattan, krama ur gelatinbladet och lägg i kastrullen. Rör om tills det smält. Låt stå i 15 minuter.
  14. Häll över glasyren på cheesecaken och låt stelna i kylen i minst 1 timme.

Lämna en kommentar